FUZU

Fuzu to azjatyckie przekąski. Są idealne do jedzenia w towarzystwie – bliskich i koktajli. W SHOKU proponujemy je w dwóch wydaniach: warzywnym oraz mięsnym.

.

.WARZYWA

Masz ochotę na kimchi? Chcesz spróbować pierożków gyoza? Lubisz, tak jak my, edamame? To wybrane z naszych warzywnych przekąsek.

KIMCHI

15 zł

Tradycyjna koreańska fermentowana kapusta

SPICY EDAMAME

19 zł

imbir / czosnkek / chilli / sos sojowy

CITRUS EDAMAME

19 zł

zest z cytryny / olej yuzu / maldon

KOROKKE VEGE

25 zł

ziemniak / dynia / benishoga / szczypior / śliwkowy sos tonkatsu

KINOKO GYOZA

25 zł

kurki / boczniak królewski / shimeji / yuzu soy / spicy ponzu

SPICY BUTTER TOMOROKOSHI

25 zł

kukurydza / masło / miód / shichimi togarashi / pigwowa espuma

AGEDASHI TOFU

29 zł

tofu / domowe teriyaki / momoiji oroshi / szczypior / sezam

VEGE KATSU SANDO

29 zł

placek ziemniaczany / shokupan / sos śliwkowy tonkotsu / kapusta / piklowany ogórek / wasabi cream

.MIĘSO I OWOCE MORZA

Owoce morza i mięsa przyrządzamy na wiele sposobów. Karaage, krab śnieżny, papryczki z mieloną wieprzowiną, wołowina czy tatar z tuńczyka bluefin to tylko niektóre z naszych propozycji. Wszystkie inspirowane kuchnią japońską

KURCZAK KARAAGE

25 zł

udko z kurczaka / szczypior / spicy mayo

KOROKKE

27 zł

krab śnieżny / ziemniak / benishoga / sos tonkatsu

MASU GYOZA

27 zł

wędzony pstrąg / szalotka / śliwka / pigwa / wasabi cream

BLUEFIN TATARE

69 zł

tuńczyk / karashi soy / szalotka / kalarepa / żelka tosazu / żółtko sous vide / rayu / świeży chrzan / sanbei / szczypior

EBI TEN SARADA

37 zł

krewetka / tempura / miks sałat / pigwowe butter ponzu / szczypior

KATSU SANDO

33 zł

schab / shokupan / sos tonkatsu / rokitnikowo – musztardowe den miso / kapusta / piklowany ogórek

SOBORO SHISHITO

27 zł

papryczki / mielona wieprzowina / tsuyu

__FUZU___________