FUZU
Fuzu to azjatyckie przekąski. Są idealne do jedzenia w towarzystwie – bliskich i koktajli. W SHOKU proponujemy je w dwóch wydaniach: warzywnym oraz mięsnym.
.

.WARZYWA
Masz ochotę na kimchi? Chcesz spróbować pierożków gyoza? Lubisz, tak jak my, edamame? To wybrane z naszych warzywnych przekąsek.
KIMCHI
15 zł
Tradycyjna koreańska fermentowana kapusta
SPICY EDAMAME
19 zł
imbir / czosnkek / chilli / sos sojowy
CITRUS EDAMAME
19 zł
zest z cytryny / olej yuzu / maldon
KOROKKE VEGE
25 zł
ziemniak / dynia / benishoga / szczypior / śliwkowy sos tonkatsu
KINOKO GYOZA
25 zł
kurki / boczniak królewski / shimeji / yuzu soy / spicy ponzu
SPICY BUTTER TOMOROKOSHI
25 zł
kukurydza / masło / miód / shichimi togarashi / pigwowa espuma
AGEDASHI TOFU
29 zł
tofu / domowe teriyaki / momoiji oroshi / szczypior / sezam
VEGE KATSU SANDO
29 zł
placek ziemniaczany / shokupan / sos śliwkowy tonkotsu / kapusta / piklowany ogórek / wasabi cream
.MIĘSO I OWOCE MORZA
Owoce morza i mięsa przyrządzamy na wiele sposobów. Karaage, krab śnieżny, papryczki z mieloną wieprzowiną, wołowina czy tatar z tuńczyka bluefin to tylko niektóre z naszych propozycji. Wszystkie inspirowane kuchnią japońską
KURCZAK KARAAGE
25 zł
udko z kurczaka / szczypior / spicy mayo
KOROKKE
27 zł
krab śnieżny / ziemniak / benishoga / sos tonkatsu
MASU GYOZA
27 zł
wędzony pstrąg / szalotka / śliwka / pigwa / wasabi cream
BLUEFIN TATARE
69 zł
tuńczyk / karashi soy / szalotka / kalarepa / żelka tosazu / żółtko sous vide / rayu / świeży chrzan / sanbei / szczypior
EBI TEN SARADA
37 zł
krewetka / tempura / miks sałat / pigwowe butter ponzu / szczypior
KATSU SANDO
33 zł
schab / shokupan / sos tonkatsu / rokitnikowo – musztardowe den miso / kapusta / piklowany ogórek
SOBORO SHISHITO
27 zł
papryczki / mielona wieprzowina / tsuyu
